Cover Image

Συνοπτικό Βιογραφικό Σημείωμα

Η Εύα Μεταλίδη είναι Συμβουλευτική Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Κλινική Ψυχοπαθολόγος, Ψυχοπαθολόγος Βρέφους, Παιδιού και Εφήβου και Δικαστική Πραγματογνώμων (Πρωτοδικείο Αθηνών). Έχει επιπρόσθετα εκπαιδευτεί στην Λακανική ανάλυση, τη Γνωσιακή-Συμπεριφορική ψυχοθεραπεία, την Σχεσιακή ανάλυση και ψυχοθεραπεία, την Διαχείριση Κρίσεων, την Κλινική Ψυχοπαθολογία, την Εγκληματολογική Ψυχολογία και την Ψυχιατροδικαστική Ψυχολογία.

Εργάζεται συμβουλευτικά και ψυχοθεραπευτικά με ενήλικες, γονείς, ζευγάρια, εφήβους, ατομικά και ομαδικά. Διετέλεσε συνεργάτης επί δεκαετίας των Δημοτικών Ιατρείων Καλλιθέας Αττικής, διατελεί Επιστημονική Σύμβουλος σε δημοτικά σχολεία της Καλλιθέας για τις Σχολές Γονέων και αρθρογραφεί σε τοπικές εφημερίδες και στο διαδίκτυο, σε διακεκριμένες ιστοσελίδες, σε μηνιαία βάση. Έχει λάβει μέρος σε συνέδρια και ημερίδες, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Είναι έγκριτο μέλος της Ελληνικής (ΕΕΣ) και Ευρωπαϊκής (EAC) Εταιρείας Συμβουλευτικής, πιστοποιημένη με το European Certificate of Counselor Accreditation. Επίσης, είναι μέλος της International Association for Relational Psychoanalysis & Psychotherapy (IARPP), της American Counseling Association (ACA) και της International Association for Counselling (IAC). Ως Δικαστική Πραγματογνώμων, είναι μέλος της Ελληνικής Ψυχιατροδικαστικής Εταιρείας (ΕΨΔΕ) και συμπεριλαμβάνεται στους πίνακες Πραγματογνωμόνων του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Εταιρεία Συμβουλευτικής (EAC) και είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαιδευτικών Κριτηρίων & Πιστοποίησης της EAC. Έχει εκλεγεί Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής τον Φεβρουάριο του 2019. Από το 2008, παρέχει υπηρεσίες ψυχικής υγείας ιδιωτικά στην Καλλιθέα Αττικής και εθελοντικά σε περιπτώσεις Διαχείρισης Κρίσεων και Φυσικών Καταστροφών.